House Renovation The Archives

Thursday 19 September, 2013

House renovation in Saignelégier by Dubail Begert Architectes

Artificial grass blankets one wall of this renovated house in Switzerland by local studio Dubail Begert Architectes (+ slideshow).


Sunday 04 August, 2013

Sydney House by Fearns Studio

Long brick and wood volumes extend down the narrow plot of this house in Bondi, Sydney, by local architect Fearns Studio (+ slideshow). While renovating a single-storey Victorian terrace, Fearns Studio filled the thin strip of land behind with a blackened wood cuboid on top of brick ground floor that’s painted white.




Thursday 24 January, 2013

Diminished House / Wahana Cipta Selaras


Saturday 24 March, 2012

Suspensions Of Space / htmn

© Daici Ano Architects: htmn – Hiroaki Takada + Masayuki Nakahata Location: Nerima-ku, Tokyo, Japan Completion: 2010 Contractor: Minaduki Kousan Ltd. Total Floor Area: 222.79 m Photographs: Daici Ano


Monday 05 March, 2012

House Renovation In Treia / Wespi de Meuron

© Hannes Henz Architects: Wespi de Meuron Location: 62010 Treia (MC), Marche, Italy Completion: 2010 Property surface: 12,500 sqm Floor space net: 311 sqm Photographs: Hannes Henz


Friday 02 March, 2012

House Renovation In Treia / Wespi de Meuron

© Hannes Henz Architects: Wespi de Meuron Location: 62010 Treia (MC), Marche, Italy Completion: 2010 Property surface: 12,500 sqm Floor space net: 311 sqm Photographs: Hannes Henz


Thursday 05 May, 2011

Stacked House Renovation / Architecture Paradigm

© Vimal Jain Architects: Architecture Paradigm Private Location: Bangalore, India Project Team: Sandeep J, Manoj Ladhad, Vimal Jain, Aishwarya & Dharma Structural Engineering: BL Manjunath & Co Project area: 400 sqm Project year: 2010 Photographs: Vimal Jain


Sunday 31 October, 2010

Mash House / Andrew Maynard Architects

 Kevin Hui The approach taken for the Mash House is one which celebrates outdoor space. The original double-fronted Victorian house offered a plethora of challenges including limited solar access. In predictable fashion, services had been attached to the rear of the dwelling over time, effectively dislocating the living areas from the backyard. A belt [...]