Thursday 24 July, 2014

Hunter Street / ODR Achitects



Continue Reading

Thursday 24 July, 2014

Junya Ishigami + Associates Win Competition to Design World Peace Pavilion in Copenhagen



Continue Reading

Thursday 24 July, 2014

House in Tomigusuku / Rhythmdesign



Continue Reading

Thursday 24 July, 2014

Gymnasium Plabennec / Bohuon Bertic Architectes



Continue Reading

Thursday 24 July, 2014

Zaha Hadid on Russian Artist Kazimir Malevich



Continue Reading

Thursday 24 July, 2014

How To Create Modern Victorian Interiors



A room filled with lavish antiques and high-end modern chairs is a perfect mix to create Modern Victorian Style. Image Source: Andrew Flesher

Continue Reading

Thursday 24 July, 2014

Cosmopolitan Shanghai Apartment Delivering a Fresh State of Mind



Coping with the pollution and busy life of Shanghai, China, architecture studio Taranta Creations developed a fresh apartment design. This modern residential project is located in the center of Shanghai in a famous well-known Street, called “Huaihai road”. The main concept was to create a bright and modern urban retreat, a place to help the owners rebalance after spending the day outside in the traffic of China. The main color employed for the 100 square meter home was white, for a sense of purity and freshness. Light grey and pastel orange were used as complementary hues. In the entrance area, the designer opted for some wavy 3D Boards, which give the white wall a special texture. White curtains along the walls of the living room and master bedroom offer a sense of bright softness. High tropical plants act as an open invite to relaxation, while mirrors help make the interior larger and emphasize the whiteness through reflection. In every room there is an eye catcher: in the living room you will find an eco fireplace integrated in a wall-cabinet. The orange color gives an interesting sunlight effect, as the sun can no longer be seen in Shanghai from all the pollution. Accessories and art paintings make the space cosmopolitan and chic. [Photos and information provided via e-mail by Taranta Creations]  

Continue Reading

Thursday 24 July, 2014

Spacious Single-Family Home in Slovenia Built on a Compact 33 Square Meter Footprint



Continue Reading

Thursday 24 July, 2014

Residential Project in Paris Introducing Distinctive Zinc “Boxes” as Living Spaces




Pietri Architectes shared photos and information about a daring residential project located in the mixed development zone (ZAC) stretching from the banks of the Seine in Issy-les-Moulineaux to the Jacques Henri Lartigue tramway station, in Paris. The operation is part of the Val de Seine master-plan which aims to reclaim wasteland in this former industrial area in order to harmoniously link it with the city center. Small in size, the distinctive character of these homes lies in their high environmental quality and the innovative use of outdoor spaces, which are detached from the façade to form zinc “boxes” oriented towards the views. In addition to the comfort provided by these loggias -acoustic buffer and windbreak- these added spaces are staggered according to their orientation so as to better capture the light and sun.

Continue Reading

Thursday 24 July, 2014

Elegant Timber Concession Stand Promoting Healthy Raw Vegan Meals



What is your relationship with the new raw vegan food wave? In today’s post we would like to present an elegant concession stand built by L. McComber Architecture for Crudessence, a raw vegan restaurant chain in Canada. Covering an area of ​​only 200 square feet, the concession stand includes a freezer, a standing refrigerator, a large refrigerated assembly table, a refrigerated display, a cash register and a sink. The core is wrapped in a freestanding shell whose unusual organic appearance intrigues clients and onlookers. Built from digitally cut solid cherry timber, it resembles the peel of a fruit or the shell of a walnut. Depending on the observer’s point of view, the shell either closes itself to hide part of the core, or opens up to invite passer-by’s and shoppers to take a breather and give in to an exquisite revitalization.
Raw, organic and vegan, the Crudessence concession stand offers beneficial nourishment that requires no cooking whatsoever. The appliances that are used are therefore intended to preserve the freshness of the food, as well as to cut, grind, mix, assemble and serve it. All equipment, backsplashes, countertops and integrated furnishings are built using stainless steel for maximum durability, as well as to generate a sense of safety and freshness. They are the heart and soul of what is presented as a machine to extract the vital essence of quality food.  [Photography: L. M. Chabot ]

Continue Reading