Friday 30 December, 2011

M House / RS + Robert Skitek


© Tomasz Zakrzewski

Architect: RS+ Robert Skitek
Location: Tychy, Poland
Project Team: Robert Skitek, Robert Wilczok, Barbara Kotas, Dawid Marszolik
Structure: PROBEX Marian Urbanik
Completion: 2011
Project area: 371 sqm
Model: Piotr Witański
Photographs: Tomasz Zakrzewski

   

© Tomasz Zakrzewski

The house is located in the district of detached houses, among the chaotic and varied building which is a typical for the majority of contemporary Polish suburbs.

© Tomasz Zakrzewski

The client’s request was a bungalow – the utility program has a living area a private night area and separated space which serves as a cabinet and a spare room. In the future it can be a room for senior.

© Tomasz Zakrzewski

The problem was connected with the neighborhood houses which have a look-in the site. The Investor has wanted to have a not introverted house with opening towards the garden.

© Tomasz Zakrzewski

The solution was to create the principal terrace which is lee from three sides. In this way it became an intimate space for spending free time with friends during warm months.

© Tomasz Zakrzewski

The house’s composition consist of the ground floor area and the two small sections which are situated above it. The pieces are covered by penthouse roofs which have opposite inclinations. In one of them there is a little loft and the another one is a top part of the living room.

© Tomasz Zakrzewski

Of the south-western site in the future there will be the shallow pond being complement of the terraces and pergolas composition.

© Tomasz Zakrzewski

Entering the building we occur in the center of the living area, between the living room and the kitchen (with view of the site’s entrance) and the dining room. All of the rooms are opened on the above-mentioned terrace. Behind the living room there is an inhabitant’s private area with bedrooms and bathrooms. Behind the kitchen there is an area for guests with a separated bathroom. A division of the space in this way gives an option for making a flat for old person with an individual enter. On the north side there is a garage for two cars and a technical rooms.

© Tomasz Zakrzewski

The solutions were good decision and the terrace truly became a real heart of the home, very often used by residents.

model 01model 01

M House / RS + Robert Skitek © Tomasz Zakrzewski
M House / RS + Robert Skitek © Tomasz Zakrzewski
M House / RS + Robert Skitek © Tomasz Zakrzewski
M House / RS + Robert Skitek © Tomasz Zakrzewski
M House / RS + Robert Skitek © Tomasz Zakrzewski
M House / RS + Robert Skitek © Tomasz Zakrzewski
M House / RS + Robert Skitek © Tomasz Zakrzewski
M House / RS + Robert Skitek © Tomasz Zakrzewski
M House / RS + Robert Skitek © Tomasz Zakrzewski
M House / RS + Robert Skitek © Tomasz Zakrzewski
M House / RS + Robert Skitek © Tomasz Zakrzewski
M House / RS + Robert Skitek © Tomasz Zakrzewski
M House / RS + Robert Skitek © Tomasz Zakrzewski
model 01 model 01model 01
model 02 model 02
model 03 model 03
plan plan

M House / RS + Robert Skitek originally appeared on ArchDaily, the most visited architecture website on 30 Dec 2011.

send to Twitter | Share on Facebook | What do you think about this?




Related Posts


Malaysian Bungalow Turned into a Modern Residence: the Voila House
Interior Design
Playful and Inspiring Reading Room With Wonderfully Crafted Details by FINNE Architects
Interior Design
Extravagant Country Living: White Lodge Residence in England
Interior Design