Wednesday 28 December, 2011

House V-C / GRAUX & BAEYENS architecten


© Philippe Brysse

Architects: GRAUX & BAEYENS architecten
Location: Essestraat 170 – 9340 Lede, Belgium
Completion: 2011
Site area: 2162 sqm
Built area: 452.7 sqm
Photographs: Philippe Brysse

© Philippe Brysse

At the request of the client was examined how a high-quality new construction can complement the existing residential program.

The view of the green, wooded area is an important principle. It has opted for a transparent volume sufficient privacy protection. The client can fully enjoy the backyard through the transparent volume. The expansion provides space for a living room, dining area and a terrace.

© Philippe Brysse

By the slope of the terrain into the courtyard, the basement level gives out to the garden. The basement level, together with the volume on the floor, extended and acts as a concrete base for the transparent volume on top. Two covered parking spaces and a storeroom are provided there.

© Philippe Brysse

The construction is 5.80m deep and 14.35m wide. The roof retracts so that the cornice height is 5.90m across the surface.

House V-C / GRAUX & BAEYENS architecten © Philippe Brysse House V-C / GRAUX & BAEYENS architecten © Philippe Brysse House V-C / GRAUX & BAEYENS architecten © Philippe Brysse House V-C / GRAUX & BAEYENS architecten © Philippe Brysse House V-C / GRAUX & BAEYENS architecten © Philippe Brysse House V-C / GRAUX & BAEYENS architecten © Philippe Brysse House V-C / GRAUX & BAEYENS architecten © Philippe Brysse House V-C / GRAUX & BAEYENS architecten © Philippe Brysse House V-C / GRAUX & BAEYENS architecten © Philippe Brysse House V-C / GRAUX & BAEYENS architecten © Philippe Brysse plans plans section 01 section 01 section 02 section 02

House V-C / GRAUX & BAEYENS architecten originally appeared on ArchDaily, the most visited architecture website on 28 Dec 2011.

send to Twitter | Share on Facebook | What do you think about this?




Related Posts


Contemporary Design Scheme With a Little Extra: The Hollcroft Residence
Interior Design
Serene Wooden Home Protected by Imposing Trees: Moji Residence
Interior Design
Coo Hair ECLAT / atelier KUU
Architecture