Sunday 22 April, 2012

House THE / n-lab architects


Courtesy of n-lab architects

Architects: n-lab architects
Location: Luxembourg
Structural Engineer: INCA Ingénieurs Conseils Associés, L-Niederanven
Project Year: 2010
Photographs: Courtesy of n-lab architects

   

The clearly defined volumes play with the concepts of heaviness and lightness. Anchored volumes and floating bodies creating large overhangs. The four facades were treated with regard to local conditions: The few openings to neighboring buildings are partially covered in wooden slats in order to filter the views from and to the most private areas.

Courtesy of n-lab architects

The largest opening is on the garden side, where the entire first floor is raised off the ground, to maximize the living area and to blur the boundaries between the inside and the outside. The number of materials in the interior have been limited to create a calm atmosphere and to focus on the many views outside the house.

plan 01

In the public areas the uniform surfaces of ceiling and floor guide views to the outside. Rough concrete walls were used as contrasting Material to these surfaces. Bathroom and bedroom have been designed more intimate by using dark materials such as dark oak parquet and dark tiles.

House THE / n-lab architects Courtesy of n-lab architects
House THE / n-lab architects Courtesy of n-lab architects
House THE / n-lab architects Courtesy of n-lab architects
House THE / n-lab architects Courtesy of n-lab architects
House THE / n-lab architects Courtesy of n-lab architects
House THE / n-lab architects Courtesy of n-lab architects
House THE / n-lab architects Courtesy of n-lab architects
House THE / n-lab architects Courtesy of n-lab architects
House THE / n-lab architects Courtesy of n-lab architects
House THE / n-lab architects Courtesy of n-lab architects
House THE / n-lab architects Courtesy of n-lab architects
House THE / n-lab architects Courtesy of n-lab architects
House THE / n-lab architects Courtesy of n-lab architects
House THE / n-lab architects Courtesy of n-lab architects
House THE / n-lab architects Courtesy of n-lab architects
plan 01 plan 01
plan 02 plan 02
section section

House THE / n-lab architects originally appeared on ArchDaily, the most visited architecture website on 22 Apr 2012.

send to Twitter | Share on Facebook | What do you think about this?


Related Posts


Cliff House by Dualchas Architects offers panoramic views of a Scottish loch
Residential
Origami House by TSC Architects features a roof modelled on folded paper
Residential
Wolveridge Architects adds timber-clad extension to Northcote Residence
Residential